Francis – Bedrijfsleider
‘Ik zeg maar zo: restaureren is net geschiedenisles, maar dan véél leuker.’
Naam: Francis Delissen
Vestiging: Koninklijke Woudenberg Maastricht
Functie: Bedrijfsleider
![Francis-Delissen-Maastricht Francis-Delissen-Maastricht](https://www.koninklijkewoudenberg.nl/wp-content/uploads/2024/08/Francis-Delissen-Maastricht.jpg)
In 2016 opende Koninklijke Woudenberg de deuren van haar vestiging in Maastricht. Een klein team onder leiding van bedrijfsleider Francis Delissen ging het avontuur aan. De zet pakte prima uit. Francis: ‘Er ligt hier voldoende werk. En dan de rest van Limburg nog’, vertelt hij. ‘Werk zat. Alleen Maastricht telt al 1677 monumenten. Net geschiedenisles, maar dan véél leuker! In Maastricht geeft Francis leiding aan de collega’s in het zuiden. Hij is verantwoordelijk voor de financiën en netwerkt actief naar nieuwe klanten en projecten.’
![St. Petruskerk St. Petruskerk](https://www.koninklijkewoudenberg.nl/wp-content/uploads/2024/08/St.-Petruskerk.jpg)
‘De restauratie van de St. Petruskerk in Sittard was wel een bucketlist item.’
Francis Delissen – Bedrijfsleider
‘Door de korte lijntjes is er geen overdrachtsverlies en houden we het vakmanschap van de mensen en de kwaliteit van de projecten op een hoog niveau. Wat helpt is dat we allemaal Limburgers zijn, dat praat toch makkelijker. Ook met de klant. We blijven een apart volkje, hé.’
Wat is jouw favoriete restauratieproject waar je bij betrokken was?
‘Dat zijn er velen, maar om er eentje uit te pikken: de restauratie van de toren van de St. Petruskerk te Sittard. Vanaf kind komt ik al in Sittard. Om door restauratie dan deel uit te mogen maken van de geschiedenis van deze hoogste kerktoren van Limburg, waar ook nog bouwmeester Pierre Cuypers zijn inbreng in heeft gehad, was wel een bucketlist item.’
Pas jij duurzaamheid toe in je leven en hoe?
‘Ik heb al tien jaar zonnepanelen, zet de verwarming soms belachelijk laag en rijd momenteel in een elektrische auto. Kapotte spullen haal ik het liefst uit elkaar om ze te repareren in plaats van weg te gooien. Daarnaast kan ik slecht tegen voedselverspilling. Mensen die van alles opscheppen en het vervolgens laten liggen.’
Als jij directeur was, wat zou jij dan veranderen?
‘Mijn collega’s in Ameide Limburgs leren… Het is een kwestie van geduld!’
![Francis-Delissen Francis-Delissen](https://www.koninklijkewoudenberg.nl/wp-content/uploads/2024/08/Francis-Delissen.jpg)
ERVARINGEN VAN ONZE COLLEGA’S
![FOTO-ELLEN-WOUDENBERG-KWA-1000×1000-1](https://www.koninklijkewoudenberg.nl/wp-content/uploads/2024/07/FOTO-ELLEN-WOUDENBERG-KWA-1000x1000-1.jpg)